Golvvård

Golvvård - Städproffsen

Golvvård är en viktig aspekt när man tittar på det både estetiskt och ekonomiskt

Golvet är oftast det först man ser när man kommer till ett nytt ställe. Ser ett golv smutsigt ut spelar det ingen roll hur välstädat och fint man har i lokalen. Ur ett ekonomiskt perspektiv håller golven längre om man kontinuerligt skurar upp och behandlar dessa rätt. Det är viktigt att lägga rätt behandling på rätt golv då ett golv som blir felbehandlat kan förstöras och om det går att rädda så blir kostnaden väldigt mycket högre än att välja en seriös leverantör från början.

Det säljs en del golv på marknaden som ska vara så kallat underhållsfria, men inget golv är underhållsfritt utan alla golv mår bra av golvvård. Det finns lika många behandlingar som det finns golv och många golv på marknaden kräver en installationsbehandling för att hålla och se bra ut.

Exempel på golv som mår bra av/kräver en installationsbehandling är:

  • Linolium
  • Gummigolv
  • Oljat trägolv
  • Lackat trägolv

Utifrån ett allergiperspektiv är en heltäckningsmatta utmärkt val då mattan binder damm. Efter ett tag så är det att föredra en tvätt av mattan till vilket det används speciella maskiner som man anpassar efter mattyp. Vissa mattor tål inte hög värme eller för mycket vatten då det finns en krymprisk. Därför inspekterar vi mattan innan tvätt så att rätt mängd värme och vatten används vid tvätten. Detsamma gäller rustika golv som epoxygolv som t.ex ligger i bilhallar. Där kan man välja mellan ett par olika behandlingar beroende på smutsighetsgrad och hur länge sedan det är tvättat. Kontakta oss så berättar vi mer.

Kort och gott, alla golv behöver behandling och underhåll.                   Kontakta oss - Så hjälper vi din fastighet eller boende!