Hetvatten/högtryck

Hetvatten och högtryck är den traditionella arbetsmetoden och är väldigt effektivt för fasadtvätt, men metoden måste användas med största försiktighet.

En putsfasad tål inte högtryckstvätt på grund av dess strukturella uppbyggnad. Ytskiktet på fasaden består av massor med små blåsor som är öppna utåt. Detta gör att fasaden med hjälp av kapillärkraften blir av med inifrån kommande fukt. Skulle man tvätta denna yta med högtryck förstör man blåsornas uppbyggnad varvid dom förlorar sin förmåga att “dra” ut fukt ur fasaden, och i stället möjliggör man för regnvatten att ta sig in i fasaden.

Med förnuft och mjuka borstar i stället för att spruta med högtryck på fasaden är metoden mycket effektiv.

Vi använder oss av ett tryck på högst 40-50 bar, håller ett bra avstånd till fasaden, härigenom kan vi få på mycket vatten på relativt kort tid. Vi blöter upp hela sektionen vi ska tvätta och håller den sedan blöt under hela arbetet, detta för att undvika att smutsvatten på väg ner fastnar på vägen. Vi börjar alltid att tvätta uppifrån av samma anledning. Vattnet vi använder håller en temperatur på 70-100º C. Efter utförd tvätt spolar vi fasaden med Ultrarent vatten för att säkerställa att all påväxt dör och att all smuts är borta. Man kan även sätta in ett ångsteg och då går trycket ner samt temperaturen ökar 

För ytor som är mer tåliga använder vi oss av högtryck och hetvatten. Exempelvis till betongkonstruktioner, markbeläggningar, plåtfasader med flera.                   Kontakta oss - Så hjälper vi din fastighet eller boende!